Enkele vragen beantwoord

Ik heb een mooie set acrylnagels. Kan ik hiermee alles doen?
Acrylnagels zijn sterker dan uw eigen nagels, dus kunt u er mee omgaan alsof het uw eigen nagels zijn. Kunstnagels zullen niet snel scheuren of splijten. Het is wel van belang om uw nagels regelmatig te laten bijwerken zodat ze niet te lang worden. En een (kunst)nagel is geen gereedschap: ze zijn niet bedoeld om schroeven vast te draaien of om flessen te openen…

Wanneer ik kunstnagels heb, kunnen mijn eigen nagels dan beschadigen?
Als u uw kunstnagels op vakkundige wijze laat aanbrengen door een professionele nagelstyliste, zullen uw eigen nagels hierdoor niet beschadigen.

Is een nabehandeling altijd noodzakelijk?
Uw eigen nagel blijft groeien, ook als u kunstnagels heeft laten aanbrengen. Gemiddeld groeien uw nagels iets meer dan 0,1 mm per dag. Dus na twee weken is er vaak al 'uitgroei' zichtbaar. Ook raakt de de nagel hierdoor uit balans. Door een nabehandeling blijft uw nagel in optimale conditie.

Als het me om de een of andere reden niet bevalt, kunnen de nagels er dan weer af?
Ja, dat kan. Hiervoor is een speciale remover ontwikkeld waarmee de styliste uw nagels kan verwijderen. Het wordt ten stelligste afgeraden de nagels zelf te verwijderen, omdat de kans op beschadiging van uw natuurlijke nagel enorm groot is!

Ik heb witte plekjes op mijn nagels. Wijst dit op een kalktekort?
Doorgaans niet. In de meeste gevallen zijn dit opgehoopte cellen die worden veroorzaakt doordat u uw nagels heeft gestoten. Na verloop van tijd zullen deze plekjes verdwijnen.

Ik heb altijd van die ribbeltjes op mijn nagels. Wat heeft dat mee te maken?
Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het komt vaak voor bij vrouwen die veel met hun handen in het water zitten, waardoor hun nagels uitdrogen. Het kan ook met uw leeftijd te maken hebben: naarmate u ouder wordt, krijgen uw nagels meer ribbels.

Mijn nagels groeien zo langzaam. Hoe komt dat?
De nagelgroei kan belemmerd worden door vastzittende nagelriemen. Om dit te verhelpen zijn verschillende producten beschikbaar, zoals 'Cuticle Remover' waarmee u de nagelriemen los kunt weken. Daarnaast kunt u voedende nagelolie of nagelriemcrème gebruiken om de nagelriemen soepel te houden. Let op, ga nooit aan uw nagelriemen zitten knippen.Dit zal de groei echt niet bevorderen en uw handen zullen er niet mooier op worden.

Ik hoef maar iets te doen of mijn nagels breken af. Moet ik dan een nagelverharder gebruiken?
Dit hoeft niet persé. Uw nagels kunnen namelijk juist te hard of te droog zijn, waardoor ze inflexibel zijn geworden. Hierdoor kunnen ze niet goed tegen een stootje en breken ze al snel af. In dat geval kunt u het beste uw nagels verzorgen met voedende nagelolie.

Worden mijn nagels sterker als ik extra calcium binnenkrijg?
Uit onderzoek is gebleken dat dit niet het geval is. De hoeveelheid calcium is in nagels namelijk maar zeer beperkt: in je botten is deze 800 maal hoger! De rol van calcium in de nagels is daarom maar zeer klein. Al met al is er dus geen reden om extra calcium te slikken ter versterking van de nagels. Het onderzoek werd uitgevoerd aan de University of Auckland in Nieuw-Zeeland.

Ik heb wel eens gehoord dat je een schimmelinfectie kunt krijgen door het dragen van kunstnagels. Zijn acrylnagels eigenlijk wel hygiënisch?
Een vakkundige, hygiënische behandeling is noodzakelijk, maar is op zich nog geen garantie dat er zich geen infectie kan voordoen. Onder de nagelranden kan zich immers vuil ophopen. Vooral bij French Manicure en bij Nail Art is dit vuil niet altijd zichtbaar. Houd uw nagels daarom altijd goed schoon. Gaat u in de tuin werken of ander vuil werk doen, draag dan altijd handschoenen ter bescherming van uw nagels.