Algemeen

nagelsAcrylnagels, behoren tot de meest gebruikte systemen voor kunstnagels. Acryl bestaat uit een poeder dat wordt vermengd met liquide, een vloeistof die de poeder smelt. Het wordt met een penseel aangebracht. De meest gevraagde soort Acrylnagels zijn de nagels op een basis van het French Manicure systeem. Dat wil zeggen dat de nagel op het nagelbed gewoon is zoals het hoort en het groeiende wittige gedeelte van de nagel word helemaal wit gemaakt. Daar zijn ook weer verschillende kleuren wit voor van krijtwit naar natuurlijk wit.
Mensen die door hun werk bijvoorbeeld snel last hebben van vuil onder de nagels hebben daar dan geen last van ..of beter gezegd men ziet het niet! Als de penceel nat is van de liquide kan deze in de poeder worden gedoopt er ontstaat dan een vochtig bolletje dat kneedbaar is en met de penceel gelijkmatig over de nagel word aangebracht.

Ook kan een sjabloon gebruikt worden, waarop het Acryl aangebracht wordt. Op die manier wordt de nagel verlengd. Acryl wordt vanzelf hard. Als het hard genoeg is en de nagels voldoende dikte hebben wordt de oppervlakte glad gevijld en de vorm van de nagels nog wat bijgewerkt. U bepaalt zelf de lengte van de nagels. Het vijlen kan met een papieren vijl gebeuren, maar wordt ook wel elektrisch gedaan. Dit gaat natuurlijk veel sneller, maar vereist wel voldoende routine van de nagelstyliste. De nagels worden krasvrij gemaakt en van een glanslaag voorzien of gelakt. Dit systeem is erg sterk en ziet er zeer natuurlijk uit. De nagels moeten regelmatig door de nagelstyliste bijgewerkt en opgevuld worden om de uitgroei en eventuele beschadigingen weg te werken. Gemiddeld eens in de drie weken.

Thuis kunnen eventuele kleine oneffenheden bijgewerkt worden met behulp van een papieren vijl. Ga zelf niet met een elektrische vijl aan de slag. En knip de kunstnagel NOOIT. Er zijn nog meer adviezen wat betreft hygiŽne, omgang en verzorging van uw nagels.Voor het opvullen van de nagel, wordt er eerst een laagje van het oude acryl afgevijld. Zo wordt voorkomen dat de nagel te dik wordt door de vele lagen. Acrylnagels worden verwijderd door ze te laten weken in een speciaal oplosmiddel. Het materiaal lost langzaam op. De resten worden met een tissue weggeveegd. Acryl is sterker dan kunstnagels met gel of fiberglas daardoor zeer geschikt voor mensen die veel met de handen werken.